Indeklima

Gode råd

Dårligt vs. godt indeklima

Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor mange timer du egentligt bruger inden døre? Hvis du er som gennemsnittet, bruger du 90 % af din tid indenfor. Rigtig mange af disse timer er naturligvis derhjemme og på arbejdet. Derfor er det enormt vigtigt, at du bevæger dig i et godt og sundt indeklima.

For et dårligt indeklima har ikke blot en effekt på din livskvalitet, men også på din sundhed. Med ordet indeklima forstås faktorer som varme, luft, lys, fugt, røg m.m., og her er der en masse parametre, som du kan kontrollere.

Hvis du fx har koncentrationsproblemer, føler dig ineffektiv eller synes, at rummet er præget af tung og stor luftfugtighed, så kan det skyldes et usundt indeklima – og det påvirker altså helbredet.

Hvilke årsager kan skabe et dårligt indeklima?

I værste tilfælde er det ikke blot hovedpine, allergi og irriterede øjne, et dårligt indeklima kan være et resultat af, det er også mere alvorlige sygdomme, som fx hjerte-kar-sygdomme og kræft. Her følger nogle årsager til et dårligt indeklima:

 

  • Skimmelsvamp: Nok en af de mest kendte årsager til et dårligt indeklima er skimmelsvamp. Skimmelsvamp trives rigtig godt på fugtige steder. Hvis et sted i en bygning har fået lov at holde sig fugtigt, kan der nemt opstå skimmelsvamp. Nogle danskere udvikler allergi, mens de fleste fx vil opleve hovedpine, svimmelhed og irriterede luftveje.
  • Fugtskader: I tråd med skimmelsvamp er fugtskader en hyppig årsag til et dårligt indeklima. Fugtskader tiltrækker bl.a. også husstøvmider, og mange oplever hoste og dårlig vejrtrækning.
  • Tobaksrøg: Ikke overraskende har indendørs rygning stor effekt på indeklimaet. Passiv rygning er meget alvorligt og skal til hver en tid undgås. Heldigvis er det meget få steder, at rygning indendøres er tilladt – også på arbejdspladserne.

Hvad kan i selv gøre?

Det er mange måder, hvorpå du kan forbedre indeklimaet i hjemmet eller på kontoret. Generelt er det vigtigt at sørge for at lufte hyppigt ud. Ventilation er nøglen til et sundt indeklima, men ikke altid nok.

I forhold til at forebygge fugtskader, skimmelsvamp osv., er det især vigtigt at lufte ud i badeværelset og i køkkenet. Hav en temperatur på 21-22 grader. Fugtskader skal repareres med det samme for at undgå fx skimmelsvamp.

indeklimarådgivning og et kvalitetssikret klimaanlæg

IT udgør rygraden i mange virksomheder. Ligeledes er det også afgørende, at din virksomheds servere fungerer optimalt og ikke overopheder. Det kan nemlig få store økonomiske konsekvenser for din virksomhed.

Derfor er det også en rigtig god idé at holde temperaturen i serverrummet stabil. Ellers kan det ende med et katastrofalt resultat.

Udvalgte kunder

Du er altid velkommen til at kontakte os hos Dankøling

Hvis du har spørgsmål til vores produkter eller ønsker rådgivning til en klima- eller køleløsning for din virksomhed.

Ring til os på 70 25 94 50