Klimaanlæg skoler

Forbedr skolens indeklima med et klimaanlæg

Hvad skal et klimaanlæg på en skole

Her er et udsnit af DTU’s ”indeklima på skoler” rapport. Læser man videre i rapporten står det også klart at der ikke er etableret en samlet indsats på området. Muligvis fordi det er politisk uinteressant at smide en god sum penge i et indeklima projekt vi reelt først ser resultatet af om mange år. Måske det lige præcis er summen af penge som er årsagen til den manglende vilje.

Traditionelt er løsningen på indeklima problemer store omkostningstunge ventilationsanlæg og det er her et klimaanlæg i særdeleshed kan gøre sig gældende. Man kan ikke komme uden om at luftskifte er centralt når vi taler indeklima på skoler. Men i projekteringen af et ventilationsanlæg bliver luftskiftet uforholdsmæssigt stort da der skal tages højde for temperatur udsving, fugtdannelse og forurening af luften.

Med et klimaanlæg bygger man systemet op i enkelt dele som er gode til det de nu gør. Aircondition delen er netop godt til at behandle luften, regulere temperaturen og fugtniveauet og rense luften. Derved kan man lave et væsentligt mindre ventilationsanlæg.

Det betyder også at man får et mindre driftsområde. Med et traditionelt ventilationsanlæg svinger behovet måske fra 20-120% af kapaciteten, mens et klimaanlæg er tilrettelagt så vi har kapaciteten hvor behovet er. Så spændet nærmere sig 80-110%. Det giver en bedre driftsøkonomi.

Hvad kan vi tilbyde

Vi er lige netop specialister i klimaanlæg fra Samsung og herfra kan vi tilbyde hele spektret af aircondition enheder, over varmepumper til decentrale ventilationsheder.

Hemmeligheden bag et godt projekt er styringen, altså hvilken parameter skal styre driften. Det kunne f.eks. være CO2- eller fugtniveauet som det primære styreelement.

Samsungs anlæg er så fleksible at man kan bygge diverse sensorer ind, bla CO2 og fugt sensorer, og lade dem være et udslagsgivende parameter.

Hvordan ser økonomien ud

I modsætning til et traditionelt ventilationsanlæg vil et tilpasset klimaanlæg med ventilation være en væsentlig billigere og mere fleksibel løsning.

Størrelsen og kompleksiteten vil selvfølgelig være afgørende for prisen, men som udgangspunkt vil et klassisk undervisningslokale kunne klimatiseres for under 100.000 kr. Prisen falder proportionelt jo flere lokaler som føres under samme anlæg.

Udvalgte kunder

Du er altid velkommen til at kontakte os hos Dankøling

Hvis du har spørgsmål til vores produkter eller ønsker rådgivning til en klima- eller køleløsning for din virksomhed.

Ring til os på 70 25 94 50