Skån miljøet med et CO2-køleanlæg

Gode råd

Skån miljøet med et CO2-køleanlæg

CO2 har måske en negativ klang i de flestes ører, og det er nok de færreste, der sætter lighedstegn mellem den omdiskuterede gas og miljøvenlighed og bæredygtige løsninger. Men indenfor det rette trykområde kan CO2 være et effektivt kølemiddel, som oven i købet ikke belaster miljøet.

Læs med her, og bliv klogere på, hvordan du kan opnå en effektiv køling og samtidigt skåne miljøet med et CO2-køleanlæg.

CO2-køling er skånsomt for miljøet

CO2 – eller kuldioxid – er en farveløs gas med en bred vifte af egenskaber. Gassen er for eksempel særdeles anvendelig som kølemiddel til køling og frysning af fødevarer og kan anvendes til køle- og frysesystemer ved temperaturer helt ned til -54°C. Dermed er CO2 brugbart til mange formål i blandt andet fødevare- og supermarkedsbranchen.

CO2-køling er en miljøvenlig løsning af flere forskellige årsager. Først og fremmest er CO2 – i modsætning til syntetiske kølemidler – et naturligt stof, der sågar findes i store kvantiteter i atmosfæren. Desuden er brugen af CO2 som kølemiddel i høj grad med til at begrænse udledningen af drivhusgasser. Faktisk vil et CO2-baseret kølesystem kunne halvere et supermarkeds drivhuseffekt. Køling med kuldioxid belaster altså miljøet væsentligt mindre end køling med gængse kølemidler.

Der er flere fordele ved CO2-køling

Udover at være et særdeles miljøskånsomt kølemiddel byder CO2 på en række andre fordele. Til dels er køling med CO2 ikke underlagt afgifter og udfasninger ligesom køling med syntetiske kølemidler. CO2-køling har desuden lave driftsomkostninger og er en yderst effektiv løsning inden for køl og frost.
Ikke mindst er CO2 et fleksibelt stof, der som nævnt kan tilpasses til mange behov, og som derfor er anvendeligt i alt fra små convenience-butikker, over større supermarkeder og storkøkkener til de helt store opbevaringslagre med omfattende kapacitetskrav.

CO2-køling er altså en fremtidssikret og økonomisk fordelagtig løsning med mange anvendelsesmuligheder, og der er ligeledes masser af gode grunde til at skifte det gamle kølesystem ud med et CO2-køleanlæg.

Vil du høre mere om CO2-køling

Vil du blive klogere på CO2-køling, eller ønsker du et tilbud på en kuldioxid-baseret køleløsning? Dankøling har mere end 15 års erfaring med rådgivning samt montering og servicering af køle- og fryseløsninger. Og da vi er en miljøbevidst virksomhed, fortæller vi gerne mere om, hvordan du kan skåne miljøet med et CO2-køleanlæg.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. Vi sidder klar ved telefonerne, og vi dækker hele Danmark.

Udvalgte kunder

Du er altid velkommen til at kontakte os hos Dankøling

Hvis du har spørgsmål til vores produkter eller ønsker rådgivning til en klima- eller køleløsning for din virksomhed.

Ring til os på 70 25 94 50