Vælg den rette kølekompressor til dit kølerum

Gode råd

Vælg den rette kølekompressor til dit kølerum

Stabil og pålidelig køling er uundværligt i supermarkeder, fødevarelagre, storkøkkener og andre steder, hvor man opbevarer ferske fødevarer. For det kan medføre et stort økonomisk tab, hvis køleanlægget går i stå. Derfor er det helt essentielt at vælge en driftsikker køleløsning til dit kølerum.

Men hvad skal du kigge efter? Og hvilke andre faktorer er vigtige at overveje, hvis du vil opnå en optimal og energivenlig køling? Dankøling giver dig en håndfuld gode råd.

1. Overvej dine behov

Inden du investerer i køleanlæg og kølekompressor til dit kølerum, er det en god idé, at du gør dig nogle overvejelser om de fysiske forhold, der hvor du ønsker køling. Hvis dit kølerum er småt, kan det for eksempel ofte betale sig at montere et lille og kompakt køleanlæg i selve rummet.

Er dit kølerum derimod placeret klods op af et køkken eller ved siden af andre varme rum, vil en integreret kølekompressor ofte ikke være en hensigtsmæssig løsning.

2. Overvej energivenlige kølemetoder

En kølekompressor kan være tilstrækkelig ved visse formål. Men ønsker du en mere miljø- og energivenlig køling, kan du dog med fordel overveje frikøling. Ved denne metode udnytter man udendørsluften ved at suge den ind i kølerummet med en ventilator. Frikøling er muligt, så længe temperaturen udenfor ikke overstiger 13,5 °C, og dermed vil denne metode være et velfungerende valg på vores breddegrader, hvor vinterhalvåret med stor sandsynlighed ikke vil byde på varmere temperaturer.

Frikøling er dog selvsagt ikke optimalt i sommerhalvåret, men heldigvis er det muligt at installere såkaldt integreret frikøling. Integreret frikøling er en metode, hvor man kombinerer en kølekompressor med frikøling. Ved de lave temperaturer suger en ventilator den kølige luft ind i kølerummet, mens kølekompressoren supplerer ved højere temperaturer. På den måde kan man udnytte udendørstemperaturen i vinterhalvåret og nøjes med at bruge energi på kompressoren i sommermånederne

Tal med en fagmand

Hvis du er i tvivl om, hvilken kølekompressor du skal vælge til dit kølerum, eller hvilken løsning der egner sig bedst til dine behov, vil det altid kunne betale sig at tage en snak med en fagmand. Hos Dankøling har vi mange års erfaring med montering, vedligeholdelse og overvågning af kølesystemer, og vi tilbyder en autoriseret rådgivning, der sikrer, at du altid modtager en optimal løsning.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere. Vi kører i hele Danmark, og vi skræddersyr gerne en løsning, der matcher dine behov.

Udvalgte kunder

Du er altid velkommen til at kontakte os hos Dankøling

Hvis du har spørgsmål til vores produkter eller ønsker rådgivning til en klima- eller køleløsning for din virksomhed.

Ring til os på 70 25 94 50