Klimaanlæg klinik

Optimer dit klinikmiljø

Hvorfor klimatisering af klinik

Når der udføres længerevarende arbejde i små klinik lokaler ændrer kemien og temperaturen sig hurtigt. Udover afgasning fra materialer og bygningselementer, afgiver mennesker faktisk en kemi i form af fugt, CO2 og andre bioeffluenter. Ligesom både udstyr og mennesker afgiver så meget varme at temperaturen hurtigt kan stige i et lille lokale.

Medarbejders tilfredshed, koncentrationsevne og effektivitet bliver påvirket af disse udsving, ligesom kunderne vil kunne føle ubehag ved et længere ophold. Ved temperatur udsving viser forskningen klart et fald i præstation når vi afviger fra den optimale rumtemperatur på 21-22°C. Værst er det ved for høje temperaturer, 0,43 pct/°C.

Klimatiseringen skal altså kunne stabilisere både temperatur og kemi i lokalet. Lokalets størrelse er udfordringen. Der skal ikke reguleres meget den ene eller anden vej før det kan mærkes i lokalet. Skal det gøres uden gener for brugerne er det ikke til at komme uden om et klimaanlæg kombineret med ventilation.

Hvad vi kan tilbyde

Vi er eksperter i Samsungs klima sortiment og til små klinik lokaler er den unikke WindFreeTM teknologi fra Samsung den helt ideelle løsning. Kombineret med ventilations enheder fra Samsung får man et fantastisk klimaanlæg som kan tilpasses det enkelte klinik rum efter behov.

I Samsung regi kan vi komponere enkelt elementerne varme/køl, ventilation og fugtstyring alt efter kundens behov. Vi bruger enkelt delenes forcer der hvor behovet er. Det giver et utroligt fleksibelt system som kan tilpasses den enkelte brugers behov og er nemt at betjene.

Vi tilbyder desuden forskellige muligheder ift. styring af systemet. Så ønsker man ikke bøvl med indstilling af anlægget kan vi bla lave en fjerntilslutning som muliggør fjernsupport. Se mere under Service.

Hvordan ser økonomien ud

Størrelsen og kompleksiteten definerer selvfølgelig anlægsomkostningerne. Mens brugen af anlægget er afgørende for driftsudgiften, både den ene og anden vej. Tommelfingerreglen er dog at en komplet Samsung klimaanlæg med ventilation er billigere at etablere end et tilsvarende traditionelt ventilationsanlæg.

Ønsker man blot klimadelen vil et lille klimaanlæg være billigere, men ved et større eksisterende ventilationsanlæg er det dyrere at etablere individuel køl. Det skyldes at man på et ventilationsanlæg kun køler et sted, det er altså en simplere operation at udføre. Til gengæld vil man kun kunne sætte en overordnet temperatur og ikke lokale temperaturer.

Et klimaanlæg kan også genere varme og vil faktisk ofte være en billigere løsning end traditionelle opvarmningsmetoder. Hvis man indregner besparelsen ved at undlade central opvarmning, er et Samsung klimaanlæg uden sammenligning den billigste og bedste løsning på markedet.

Udvalgte kunder

Du er altid velkommen til at kontakte os hos Dankøling

Hvis du har spørgsmål til vores produkter eller ønsker rådgivning til en klima- eller køleløsning for din virksomhed.

Ring til os på 70 25 94 50